Loopbaan-begeleiding

Loopbaan-begeleiding

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière, maar weet je niet echt meteen welke richting je uit kan? Daagt jouw job je onvoldoende of net te veel uit of geeft ze je niet de voldoening die je voor ogen had? Twijfel je over je eigen competenties? Ben je happy in jouw
job?

Er zijn veel mogelijke loopbaanvragen die we hier onmogelijk allemaal kunnen opsommen... Heb je er zelf eentje? Neem dan contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking!Loopbaanbegeleiding is immers een traject dat je de kans geeft om een antwoord te zoeken op jouw loopbaanvraag en hiervoor professionele ondersteuning te krijgen. Er is een initiatief van de Vlaamse overheid in samenwerking met VDAB waarbij werknemers
en zelfstandigen onder bepaalde voorwaarden gebruik kunnen maken van een loopbaancheque om hun loopbaanbegeleiding te bekostigen. Redirect People is een erkend loopbaancentrum en aanvaard loopbaancheques. Wil je graag meer informatie over de
voorwaarden, neem dan een kijkje op de website van VDAB: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding of contacteer onze medewerkers.

Aanpak Redirect People

Wat houdt loopbaanbegeleiding bij Redirect People in?
Tijdens een individuele begeleiding evalueert de loopbaancoach samen met jou je huidige en/of toekomstige werksituatie.

Deze evaluatie verloopt in 3 stappen:

1. Vrijblijvende kennismaking:
Een goed gevoel vormt de basis van onze samenwerking, aangezien je heel wat over jezelf zal gaan vertellen. Daarom voorzien wij een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we elkaar leren kennen, maar waarin we vooral ook je specifieke vraag en situatie bekijken en je verwachtingen aftoetsen. Dit gesprek kan plaatsvinden op een kantoor bij jou in de buurt, en eventueel telefonisch indien de situatie dit vereist. Op basis van dit gesprek, beslis je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

2. Begeleiding:
Als je na het kennismakingsgesprek besloten hebt te starten met een begeleiding, gaan wij over tot een intensief traject waarin je inzicht krijgt in je loopbaanverleden, waar wij je huidige situatie evalueren en een persoonlijk actieplan opstellen voor jouw toekomst. Dit gebeurt allemaal aan de hand van gesprekken, zelfevaluaties en opdrachten, eerder verworven kwalificaties en specifieke tools.

Twee aangeboden begeleidingen:

Volledig traject = 8 uur
In het volledige traject wordt een loopbaanbegeleiding voorzien van A tot Z. Hiermee bedoelen we dat we in een eerste onderdeel een zelfonderzoek verrichten en een overzicht zullen maken van jouw competenties en eventuele valkuilen & werkpunten. Daarnaast verdiepen we ons in datgene dat je voldoening geeft in een job, de waarden die je belangrijk vindt en je verdere wensen en behoeften om je job met plezier uit te oefenen. Zo komen we tot jou persoonlijk loopbaanprofiel.
We gaan vervolgens in het tweede onderdeel op zoek naar concrete beroepen die matchen bij jouw profiel en voeren een realiteitstoetsing van het loopbaandoel uit. Zo weet je niet alleen wat bij je past maar ook of dit haalbaar is. Tenslotte bekijken we jouw positie op de arbeidsmarkt en of bijkomende opleidingen noodzakelijk zijn of een meerwaarde kunnen betekenen ter versterking van je positie.
Na afloop van ieder onderdeel bundelen we de informatie samen en stellen een persoonlijk actieplan op met concrete stappen die je kan ondernemen om je loopbaandoel te bereiken.

Deeltraject = 4 uur
Een deeltraject is bedoeld om slechts bepaalde elementen uit het volledige traject te verdiepen. Een voorbeeld kan zijn dat je meer inzicht wenst in je persoonlijke gedragsvoorkeuren en hoe je op basis hiervan verder kan ontwikkelen in je loopbaan. We gebruiken hiervoor de innovatieve tool ‘Lumina Spark‘ en schijnen zo het licht over je loopbaan.
We eindigen ook in dit traject met een persoonlijk actieplan en indien hieruit blijkt dat verdere hulp vereist is, kan er eventueel alsnog een tweede traject van 4uur opgestart worden.

3. Nazorg:
Heb je achteraf nog vragen? Dan kan je tot 12 maanden na het beëindigen van je loopbaanbegeleiding bij ons terecht voor een gratis nazorggesprek.

Methodiek & Organisatie

Redirect People zorgt er voor dat je het beste uit jezelf haalt en doet door gebruik te maken van het loopbaanlemniscaat. Dit model geeft de continue zoektocht weer tussen enerzijds het individu en anderzijds de arbeidsmarkt. We houden halt bij iedere fase die voor het individu belangrijk is rekening houdend met de levensfase waarin hij of zij zich bevindt. We bieden dus maatwerk met gekwalificeerde coaches en innovatieve tools.
We dragen bij Redirect People kwaliteit en menselijkheid hoog in het vaandel en wensen de beschikbare tijd voor loopbaanbegeleiding optimaal te benutten. Bovendien werken we met ‘huiswerk‘ na afloop van iedere sessie en spreiden we de sessies om voldoende tijd te kunnen investeren en inzichten te verwerven.

Concreet betekent dit dat een traject van 8uur verdeeld wordt in 5 à 6 gesprekken en de totale duurtijd van een volledig traject ongeveer 4 à 5 maanden in beslag neemt.
De begeleiding kan plaatsvinden in een kantoor bij jou in de buurt en wordt georganiseerd op bepaalde tijdstippen naargelang jouw beschikbaarheid. Dit doen we met respect voor uw werk-leven balans en die van onze medewerkers.

Onze Career Coaches

Onze Career Coaches zijn niet enkel geschoolde loopbaanbegeleiders, maar zijn ook vertrouwenspersonen die met hun persoonlijke aanpak de beste resultaten halen uit elk zoekproces.

Elk traject vertrekt vanuit jouw vraag en jouw carrièredoelstellingen. Stap voor stap werken onze coaches samen met jou naar een duidelijke carrièrevisie toe. Zo weet je op het einde van het traject welke stappen je kan zetten: opleidingen volgen,
hoe en waar solliciteren, welk gesprek je binnen je eigen bedrijf kan aangaan...Mensen begeleiden naar een gelukkigere loopbaan en het beste uit zichzelf laten halen is dan ook onze passie.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK