Stress & Burn-out preventie

Stress & Burn-out preventie

Merk je de laatste tijd dat jij zelf of de medewerkers in jouw organisatie vaak moe zijn? Er zijn bijvoorbeeld regelmatig klachten van last hebben van nek & schouders, of hoofdpijn? Sommige medewerkers komen niet toe aan bepaalde taken en je merkt dat er dingen worden uitgesteld? Het werk stapelt zich op? Je wil graag wat rust krijgen en/of brengen? Jijzelf of je teams missen regelmatig een deadline en vinden het moeilijk om prioriteiten te stellen? Je wil graag meer productiviteit binnen de teams?

Allemaal vragen die kunnen wijzen op stress! En bij langdurige blootstelling aan stress, bestaat de kans dat jij of jouw medewerkers in burn-out gaan.

Neem je al voldoende maatregelen voor stresspreventie binnen je organisatie?
Zeg tegen jezelf: Bij mij (en mijn medewerkers!) komt het niet zo ver! En neem vandaag nog contact voor meer informatie omtrent het stress & burn-out preventieprogramma.

Aanpak Redirect People

Wat houdt stress & burn-outpreventie bij Redirect People in?

Programma

  • Basis seminarie
Inhoud
De eerste stap in preventie is bewustworden en psycho-educatie. We maken de oorzaken van stress , de reactie van ons lichaam en de symptomen van aanhoudende stress bespreekbaar tijdens een interactieve infosessie. We creëren een aangenaam en discreet kader waarbij interactie kan plaatsvinden zonder dat deelnemers zich onveilig hoeven te voelen.

Praktisch
Deze infosessie wordt collectief georganiseerd voor medewerkers en leidinggevenden, met een maximum aantal deelnemers van 10 personen (eventueel indeling per team of afdeling).
De sessie vindt standaard plaats bij Redirect People, op locatie van Flexpoint Hasselt: Herkenrodesingel 8D/2.01, 3500 Hasselt (op een andere locatie is bespreekbaar).
De duurtijd van het basis seminarie is 2 uur tot 2,5 uur.

  • Workshops
Inhoud
Verschillende thema‘s rond stress en burn-outpreventie worden verder aangeboden in de vorm van een aantal workshops. Thema‘s:
  • Energiegevers & energievreters
  • Rustgevers & Leren ontspannen
  • Hoe prioriteiten stellen?
  • Hoe omgaan met stress?
  • Positief denken
  • Match met de werkomgeving
Praktisch
Collectieve sessies waarin op een interactieve manier dieper wordt ingegaan op bepaalde thema‘s met een maximum van 10 deelnemers. De workshops vinden standaard plaats bij Redirect People, op locatie van Flexpoint Hasselt: Herkenrodesingel 8D/2.01, 3500 Hasselt (op een andere locatie is bespreekbaar).
De duurtijd van iedere workshop is 1,5 uur.

  • Coaching
Inhoud
Individuele gesprekken bij herkenning symptomen of (dreigende) uitval, waarin de deelnemer na goedkeuring zijn draagkracht leert te verhogen en tools aangereikt krijgt om met stress om te gaan. Bij individuele coaching wordt de aanpak specifiek afgestemd op de behoeften van de deelnemer. Dit betekent dat er sprake is van maatwerk en het traject niet volledig op voorhand kan bepaald worden.

Praktisch
Individuele sessies vinden standaard plaats bij Redirect People, op locatie van Flexpoint Hasselt: Herkenrodesingel 8D/2.01, 3500 Hasselt (op een andere locatie is bespreekbaar).
De duurtijd van iedere sessie is 1,5 uur. Standaard wordt eerst een intake gesprek uitgevoerd en wordt dan gemiddeld het Redirect-model doorlopen in 6 tot 8 coachingsessies.

Methodiek & Organisatie

Stress en burn-outpreventie gebeurt bij Redirect People met een eigen Redirectmodel. Het model wordt uitgevoerd door erkende stress & burn-outcoaches, op basis van de specifieke levensfase waarin je jezelf bevindt. Re-direct naar je betere zelf!


Re- (bijsturen en laten herbronnen: zorgen dat je het beste uit jezelf haalt)
R eactiveren = we helpen je om jezelf nieuw leven in te blazen
D oorvragen = we willen je graag leren kennen
E ffectiviteit verhogen = we bieden je de tools om effectiever om te gaan met stress
I nformeren = we geven je meer informatie over stress
C ompetenties versterken = we leren je assertiever zijn, doseren, prioriteiten stellen,...
T erugval voorkomen = we bekijken de match met de werkomgeving en verlenen opvolging nadien

= De beste versie van jezelf

We werken op maat en leven ons in in de context en organisatie waarin jij en je team zich bevindt. Concreet betekent dit dat we graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om van daaruit een op maat gemaakt traject uit te stippelen.

Onze Career Coaches

Onze Career Coaches zijn niet enkel geschoolde en erkende stress- en burnoutcoaches, maar zijn ook vertrouwenspersonen die met hun persoonlijke aanpak de beste resultaten halen uit elk traject. Jouw vraag staat centraal en stap voor stap werken onze coaches samen met jou naar een duidelijke actieplan toe. Zo weet je op het einde van het traject wat jou persoonlijke stressoren zijn, hoe je ermee kan omgaan en welke stappen je kan zetten om ongezonde stress te voorkomen.
Mensen begeleiden naar een gelukkigere loopbaan en het beste uit zichzelf laten halen is dan ook onze passie.


Wil je graag meer informatie, contacteer ons dan voor een vrijblijvende kennismaking!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK